Deelname project Bruinenburg nu ook voor inwoners uit Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Energiecoöperatie ZonopWoudenberg is gestart met uitgifte van participaties voor project Bruinenburg. Aan de Ekris in Woudenberg worden zonnepanelen geplaatst. Het project wordt gefinancierd door de leden die daar dus ook het rendement van ontvangen. Zo wordt schonere energie opgewekt en blijft het rendement in Woudenberg en omgeving.

Nog niet alle participaties zijn verkocht. Omdat het binnen de subsidieregeling toegestaan is, kunnen ook inwoners van Scherpenzeel meedoen! Ook wanneer je eigen dak ongeschikt is of de woning is niet in eigendom, kan je zo toch meewerken aan het opwekken van schonere energie. Op onze website www.zonopwoudenberg.nl vind je alle informatie. Wil je 1 of meer participaties kopen, dan is het wel nodig dat je lid bent of wordt. Dat kost overigens maar 10 euro per jaar. In totaal worden 540 participaties uitgegeven van 100 euro per stuk. Op = op, dus kijk snel op de website!


Rookvrije plekken

SCHERPENZEEL In Scherpenzeel rookt meer dan twintig procent van de volwassen inwoners: ongeveer 1600 Scherpenzelers. Dat is hoger dan de landelijk gemiddelde. Het is algemeen bekend dat roken slecht is voor de gezondheid. Maar de gevaren van meeroken worden vaak nog onderschat. Vooral kinderen zijn ongewild de dupe van meeroken. Samen met huisartsen en welzijn wil de gemeente rookvrije omgevingen maken in Scherpenzeel en daarmee onze kinderen beschermen.

Daarom is er een informatiebijeenkomst waarbij iedereen welkom is om te kijken wat u kunt doen voor rookvrije plekken in ons dorp. De GGD en de huisarts spreken over de gevolgen van roken, fysiek en voor je omgeving. Daarna gaan we in gesprek over hoe je kan bijdragen aan het rookvrijer worden, waar je tegenaan loopt en hoe je hulp zou kunnen gebruiken in het rookvrij maken van je organisatie. Iedereen is nodig om Scherpenzeel gezonder te maken!

Datum: maandag 13 maart
Locatie: Boschzicht
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur

Aanmelden is niet nodig.


Collecte 
Jantje Beton

SCHERPENZEEL Deze week gaan vrijwilligers op pad om te collecteren voor Jantje Beton.

Het kan zijn dat deze collecte online plaatsvindt. Heeft u interesse in de opbrengst van deze collecte? Kijk dan over enkele weken op www.cbf.nl van Centraal Bureau Fondsenwerving.