foto's: Henk van de Hoeff

Gewoon Jansen en PJGU Schimmel kampioen

Algemeen

SCHERPENZEEL  De volleybalcompetitie is afgesloten met een prijsuitreiking.

Zaterdag werd de laatste ronde gespeeld in de Scherpenzeelse Volleybalcompetitie 2022-2023. In de heren 1e en 2e klasse moest nog gespeeld worden voor het kampioenschap. De dameskampioen was al eerder bekend.

Het team Gewoon Jansen speelde vrijuit tegen PJGU en won ruim en vrij gemakkelijk met 3-0. Zij waren de terechte kampioen, want over het gehele toernooi werd slechts 1 set verloren. Bij de heren ging het er spannender aan toe. In de eerste klasse waren PJGU Schimmel, De Beukies en 2-Wielerhuis in de race voor het kampioenschap. Toen De Beukies van favoriet 2-Wielerhuis wonnen met 3-0, werd daarmee PJGU Schimmel in de kaart gespeeld. Deze speelden een spannende wedstrijd tegen Enervo. De eerste set speelden zij gelijk en kwam het op de volgende sets aan. PJGU bleek de echte kampioen want er werd ruim gewonnen met 25-16 en 26-14. De beslissing in de tweede klas werd uitgevochten in een rechtstreeks duel tussen Hi-tech van Egdom en ASC. Het was een echte wedstrijd zonder winnaar, uitslag 1,5-1,5. Met slechts een half punt meer pakte het team van HiTech van Egdom uit Wekerom het kampioenschap en promoveert volgend jaar naar de tweede klasse. De puntenbeker was dit jaar voor de dames van Gewoon Jansen. Zij hadden over het gehele toernooi de meeste punten gescoord.

Afsluiting

In een mudvol sportcafé van de Breehoek sloot de voorzitter van Set Up’69, Ben Evers, deze SVC af. Hij bedankte Minne en Hetty Nawijn en Gerard Leeuwdrent voor de prima organisatie en bood hen een attentie aan. Minne gaf op zijn beurt een terugblik op deze SVC. De 18 deelnemende teams speelden samen 54 wedstrijden. Er deden 173 spelers actief mee. Vervolgens werden de kampioenen gehuldigd en de bekers uitgereikt. Daarna bleef het nog lang gezellig in de Breehoek.