Afbeelding

Valleivogels verliest van De Merino’s

Algemeen

VEENENDAAL - Beide teams waren één helft de betere partij. Uiteindelijk wist De Merino’s de thuiswedstrijd tegen Valleivogels met 1-0 te winnen. Het doelpunt, in het eerste bedrijf, kwam via de voet van Melvin de Haar en hiermee schoot hij zijn ploeg naar de tweede periodetitel.

Valleivogel-speler Bart Posthouwer zag zijn inzet in de eerste minuut net naast het doel van Koen Hagelstein gaan. Daarna gebeurde er twintig minuten nauwelijks wat voor de vijandelijke doelen. Vanaf de 19e tot de 25e minuut kreeg Valleivogels vijf cornerballen te verwerken, maar het gewenste resultaat, een doelpunt, kwam er niet.

De 26e minuut kregen de bezoekers een aardige dreun te verwerken. Zonder daarvoor gevaarlijk te zijn geweest, schoot Melvin van de Haar zijn ploeg op voorsprong: 1-0. Na een half uur voetballen, kreeg Erik van Eem de gele kaart vanwege te hoog spel waar een waarschuwing ook op zijn plek was geweest. De rood-witten gingen op jacht naar de gelijkmaker en in de 32e minuut gaf Erik van Eem de bal richting Freek van Wijk, maar doelman Hagelstein was net iets eerder bij de bal. Twee minuten later pikte Stefan van den Brink de bal op en bracht Rik Vermeij in stelling. De inzet van de aanvaller ging naast het doel.

In de 40e minuut zette de leidsman de toon door niet, na de gele kaart voor Erik van Eem, de gele kaart te geven aan Stephan van Grootveld na de harde overtreding op Bart Posthouwer. In deze zelfde minuut raakte Stefan van den Brink geblesseerd en hij moest vervangen worden door Corwin Broekhuizen. Met nog twee minuten te spelen kon Joshua van den Berkt zijn kunnen laten zien. Vincent van de Weerdhof zag zijn harde schot via de handen van Van den Berkt tegen de lat en over het doel gaan. In de blessuretijd van de eerste helft werd er door Niek van Mourik een overtreding gemaakt op Jordy Liefting terwijl er geen bal in de buurt was. De scheidsrechter nam hier geen actie op, maar gaf tot verbazing van menigeen de gele kaart aan Jordy Liefting vanwege aanmerkingen op de leiding. Deze gele kaart had in het tweede bedrijf nog grote gevolgen.

Direct vanaf de aftrap begonnen de gasten uit Scherpenzeel richting het vijandelijk doel te voetballen. Alex van Eem gaf een mooie steekpass op Jordy Liefting, maar vond sluitpost Koen Hagelstein op zijn weg. In de 49e minuut maakte Liefting een harde overtreding op Didi van Gelder de la Torre. Dit leverde hem een terechte gele kaart op en gezien de onnodig gegeven gele kaart in de eerste helft moest de middenvelder voortijdig de kleedkamer opzoeken. Interim-hoofdtrainer Ryan Holman moest nu noodgedwongen wisselen. Ruben Ravesloot kwam voor de geblesseerde Didi van Gelder de la Torre.

Valleivogels werd, ondanks de tien tegen elf, sterker dan De Merino’s en kregen mooie kansen op de gelijkmaker. Eerst kon Hagelstein het schot van Alex van Eem onschadelijk maken en in de 61e minuut maakte Niek van Mourik hands in het zestienmetergebied. De arbiter deed er niets mee en wuifde alle protesten weg. Vier minuten later gaf Jesper Schipper een mooie voorzet waar Erik van Eem zijn hoofd tegenaan kon zetten. De bal kon door Hagelstein uit zijn doel geranseld worden. In deze fase bracht Holman een dubbele wissel. Aron de Koning en Joey van de Steeg kwamen voor Julian Heijmans en Stephan van Grootveld. In de 69e volgde een scrimmage op de doellijn, maar Erik van Eem en Freek van Wijk konden niet het laatste tikje geven.

Aan de kant van de gastheren kwam Jamal Bendadi in het veld voor de geblesseerde Roy Terschegget. Ook de bezoekers kregen vers bloed. Jorino Kleijn kwam voor Freek van Wijk. In de 80e minuut probeerde invaller Bendadi het van afstand, maar doelman Van den Berkt hield met een keurige redding de bal uit zijn doel. Om te proberen om met snelheid wat te forceren werd Rik Huijser, volgend jaar speler van VV Renswoude, in het veld gebracht voor Erik van Eem. Met nog vijf officiële speelminuten gaf Jesper Schipper de voorzet, maar de bal belandde buiten bereik van Hagelstein pardoes op de lat.

Met zeven wissels, blessures en tijdrekken ging Valleivogels vol vertrouwen de blessuretijd in. Alleen de scheidsrechter dacht hier heel anders over en liet nog geen twee minuten langer doorspelen. Dit tot groot genoegen van de thuisploeg, maar tot groot ongenoegen van de bezoekers. Alex van Eem ontving na afloop van de wedstrijd nog de gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding.
Zaterdag 18 maart 2023 speelt Valleivogels op sportpark De Bree-West tegen VV Dieren. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer A.D.O. Wolff uit Amersfoort.