Woondeal ondertekend

SCHERPENZEEL Wethouder IzaƤk van Ekeren heeft woensdag 8 maart de woondeal van de provincie Gelderland ondertekend. Dat vertelde hij tijdens de opinieronde van 9 maart. Dit betekent dat Scherpenzeel tot 2030 842 woningen zal bouwen. 'We zullen ons concentreren op betaalbare woning,' vertelde de wethouder tijdens de opinieronde. '

Deze afspraken passen prima in de bouwplannen, die de gemeente heeft. We willen mooie wijken bouwen met betaalbare huizen,' aldus Van Ekeren. De woondeal is ondertekend door eenenvijftig Gelderse gemeenten en drie Utrechtse gemeenten die bij Foodvalley horen.

In de regio zijn afspraken gemaakt voor de bouw van 25.000 huizen tot 2030. In het gebied tussen Arnhem en Nijmegen zijn er grote bouwplannen. 


'Sympathiek voorstel'

SCHERPENZEEL Tijdens de opinieronde was het weer zo ver. De VVD diende een motie in, die door andere fracties 'sympathiek' genoemd werd. Oud-waarnemend burgemeester Wimar Jaeger had grote moeite met deze term. Hij verbod het. In de laatste raad verklaarde Annet van Riel, fractievoorzitter van Pro Scherpenzeel, dat ze de term niet zou gebruiken, omdat ze dan geen bitterballen zou krijgen. Ze stemde uiteindelijk wel voor het voorstel.  

Het is onduidelijk of het voorstel van de VVD over een panel van mensen met een beperking dat advies over ruimtelijke ordening geeft, het zal halen.