Afbeelding

Winst en verlies voor Set Up dames

Sport

VOLLEYBAL Zaterdag 18 maart speelde Set Up ’69 Dames 1 tegen Avior Dames 2. Zij staan eerste in de poule, terwijl Set Up strijdt voor de tiende plaats.

Set Up maakte een goeie start, het liep de hele set gelijk op, wat ook voor leuk spel zorgde. Er was een goeie serve waardoor de druk meer bij de tegenstander lag, hoewel zij ook goed spel leverden. Een spannende set die eindigde met 21-25 verlies voor Setup. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden aan deze eerste standen te zien en dat werd het ook.

De tweede set startte Set Up met een flinke voorsprong en had het voortouw in de beginfase van de set. Door een goeie serve aan de overkant was de voorsprong weg en nam Avior de leiding. De set eindigde met 25-20 voor Avior. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, ook al is er een erg groot verschil op de ranglijst. In de derde set kwam Set Up erg dichtbij een overwinnende punt. Jammer genoeg net niet gehaald en de set eindigde met 24-26 voor Avior. De vierde set ging helemaal mis en Set Up liep een enorme achterstand op door foute service pass. Iedereen was moe van de eerste drie intense sets en daardoor werd de laatste set met 13-25 verlies afgesloten Avior. Het was een erg spannende wedstrijd en als het geluk meer aan de kant van Set Up stond, hadden ze nog zomaar een puntje kunnen pakken.

Afgelopen donderdag 23 maart speelde Set Up de tweede thuiswedstrijd in een week en wel tegen Jumbo Van Andel Ormi dames 1. Het moest een wedstrijd zijn waarbij de dames punten konden en moesten pakken om nog een plek in de 3de divisie te behouden. Een mooie 3-1 overwinning op deze doordeweekse avond was dan ook erg welkom. Set Up was Jumbo Van Andel Ormi nog niet eerder tegengekomen in de competitie, al had deze wedstrijd al eerder plaats moeten vinden. Dat had 16 februari moeten zijn, maar vanwege corona besmettingen en blessures in het team kon de wedstrijd niet doorgaan. Wat ook gevolgen had voor Set Up. Na de afzegging van deze wedstrijd heeft Set Up 5 punten aftrek gekregen, wat de strijd om de 10de plek nog tot de laatste wedstrijd spannend zal maken. De doelstelling is dan nu ook, vechten voor elke wedstrijd en voor elk punt. Elke set die we kunnen pakken is heel belangrijk. Setup gaat voor de 10 plek, om uiteindelijk PD te spelen.

Na een tegenslag van een vorige wedstrijd, tegen Trivos waar Set Up eerder met een volle 4-0 overtuiging van had gewonnen, verloren ze 2 weken geleden met 3-1 van de dames uit Wijchen. Een enorme teleurstelling die was er zeker. Geen tijd meer om over na te denken want de wedstrijd tegen Ormi, was ook zeker een wedstrijd waarvan meerdere punten in Scherpenzeel moesten blijven. De 1ste set liep het gedurende de set gelijk. Er waren nog veel onnodige fouten aan de kant van Set Up en het scorepercentage was veel te laag. Maar na een goeie serve serie liep Set Up uit en wisten zo toch nog de 1e set binnen te slepen met 25-18. Dat is een lekkere start van de wedstrijd.

De 2e set liep anders, Ormi nam het voortouw en het was rommelig aan de kant van Set Up. Zo kwam er een groot gat in de puntentelling in het voordeel van Ormi. De pass kwam niet goed waardoor onze passer-lopers en middens niet goed aangespeeld konden worden. Na een goeie serve serie kwamen de dames van Set Up weer bij. Daar was volle focus voor nodig, en puntje voor puntje pakte dat ook goed uit. Na een zenuwslopend einde van de set wist Set Up alsnog het punt te pakken met 29-27. De 3de set begon Set Up weer met een achterstand.

Na een betere pass waren er betere mogelijkheden om aan te vallen. Dat leidde er toe dat Set Up weer goed in het spel kwam. Tot aan het laatste punt was de spanning om te snijden. De set is uiteindelijk ook gewonnen met 25-23. Drie sets gewonnen is natuurlijk lekker, maar de vierde set is net zo belangrijk. Elke punt is nodig om zo veilig mogelijk te staan van de nummer 11 en 12. Set Up begon opnieuw met een achterstand. Na meer service druk vervaagde de achterstand wel maar dat was niet genoeg. Ormi wist de laatste set te pakken met 25-22. Vier punten in Scherpenzeel kunnen behouden, daar waren de dames al heel blij mee. Het einde van de competitie is bijna in zicht. Nog 3 wedstrijden te spelen waarvan Set Up er nog 1 thuis speelt op 8 april.

Voor de wedstrijd zijn er foto’s gemaakt voor de nieuwe gesponsorde trainingspakken en broekjes. Trainingspakken gesponsord door: E.J Van Ginkel. Volleybalbroekjes gesponsord door: Auto Van Der Kamp.