C.M. Vonk

Scherpenzeel tegen SVL 6 - 2

Sport

VOETBAL Scherpenzeel speelde op zaterdag 25 maart de thuiswedstrijd tegen SVL uit Langbroek onderleiding van mevr. Hoogendijk, en assistenten de heren Klerks en Heyboer.

Om half 3 werd de aftrap verricht door de 4 jaar oude pupil van de week Syb Advocaat. In de 6e minuut was er een mooie aanval over rechts, de voorzet kwam van Mart Janesen en het doelpunt werd gemaakt door Arwin van Soest. De keeper van Scherpenzeel had een prachtige redding op een vliegend schot van SVL.

De wedstrijd ging tot nu toe over en weer waarbij de touwtjes in handen werden genomen  door Scherpenzeel. In de 30e minuut uit een cornebal een gevaarlijke bal die door Scherpenzeel werd weggewerkt.

Dan in de 38e minuut een mooie actie van Lars ten Teye vanaf links. Die geeft de bal keurig op Soufiane Laghmouchi en die schiet de bal schitterend in de lange hoek: 2-0 Scherpenzeel.

En dan op slag van de rust is het Olivier Pilon die na een mooie aanval over verschillende schijven de 3-0 laat aantekenen. Scherpenzeel gaat rusten met een voorsprong van 3-0.

Direct na rust is het Lars die in de 49e minuut gevaarlijk wordt. In de 52e minuut werd Mart Janen gewisseld voor Corne Davelaar. In de 55e verdiende Scherpenzeel een penalty omdat er een speler van Scherpenzeel werd neer gehaald maar de scheidsrechter mevr. Hoogendijk zag er geen penalty in.

En dan ging de bal alsnog op de stip in de 58e minuut nadat de speler van SVL hands maakte en het was Olivier die de penalty benutte 4-0. In de 63 minuut vindt er een dubbele wissel plaats bij Scherpenzeel, Mourad Marbouh en Eef van Riel worden gewisseld voor Mark de Graaf en Björn Cuperus.

Na deze wissel was het Arwin van Soest die gelijk de 5-0 op het scorebord liet aantekenen. 67e minuut, na een actie van Soufiane, was het Lars die tegen de keeper aanschoot. Nu weer een dubbele wissel bij Scherpenzeel. Stijn Wilgenburg komt in het veld voor Guido den Daas en Coen Uiterwaal komt in het doel voor Stef van Brummel. Olivier maakt in de 81e minuut  zijn 3e doelpunt: 6-0.

In de 87 minuut is het SVL dat door een buitenspel doelpunt  6-1 maakt en dan wordt het in de 91e nog 6-2, maar Scherpenzeel wint weer met 6-2. Volgende week zaterdag 1 april gaat Scherpenzeel op bezoek bij Nivo Sparta in Zaltbommel. Aanvang 15:00 uur op Sportpark de Watertoren.