Papito Regina
Papito Regina

Opening Calisthenics Toestel

Algemeen

SCHERPENZEEL Op woensdag 22 maart heeft de Gemeente Scherpenzeel een calisthenics toestel geopend naast het Cruyff Court aan De Omloop.

Calisthenics is een sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht. Met het nieuwe toestel wil Gemeente Scherpenzeel bewegen in de buitenlucht stimuleren en bijdragen aan een gezonde leefomgeving en leefstijl.

Papito Regina, ervaren calisthenics atleet, opende het toestel en gaf een demonstratie en introductietraining. Ook wethouder Henk Vlastuin was bij de opening aanwezig. 

Verder werd de bijeenkomst opgeluisterd met muziek, een hapje en een drankje, een voetbaltoernooi voor kinderen uit groep 5-8 en JOS-spelen voor kinderen uit groep 1-4. Het idee voor het calisthenics toestel ontstond in coronatijd toen mensen naar manieren zochten om te blijven sporten. 

Een inwoner klopte bij de afdeling Sport van de gemeente aan. In het gesprek kwam de wens naar voren voor calisthenics workout mogelijkheden in Scherpenzeel. In coronatijd moest je hiervoor naar omliggende plaatsen waar deze toestellen veel benut werden. Het calisthenics toestel is naast het al bestaande en huidige aanbod een goede aanvulling voor de iets oudere doelgroep (tieners, jongvolwassenen).