Afbeelding
foto: Bastiaan Verrips

Martin Veenendaal

Algemeen

Leeftijd: 54 jaar.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Alita. Samen hebben we één dochter: Gerlise.

Hobby’s / Vrijwilligerswerk: Hervormde Gemeente Scherpenzeel Sinds juli 2022 ben ik ouderling evangelisatie en zending in de Hervormde Gemeente Scherpenzeel. Een ambt waarbij het mooi is om het Evangelie door te vertellen en ook met zending bezig te zijn. Binnen deze kerkelijke gemeente mag ik ook kinderbijbeluur geven aan de kinderen van groep 3 t/m 6.

Ambassadors Football Holland: Voor de wereldwijde christelijke organisatie Ambassadors Football mag ik voorzitter zijn van de Nederlandse tak. Deze organisatie houdt zich bezig met Gods Liefde laten zien door middel van voetbal. Zo zijn er bijvoorbeeld in de zomer voetbalkampen voor tieners op Urk, in Amersfoort, Eindhoven en Goes en wordt er in december een groot zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in Arnhem. Ook zijn er Europese tours om jonge voetbalcoaches ervaring te laten opdoen om later bijvoorbeeld een kamp te leiden.
Radio Midland
Helaas zijn er geen uitzendingen meer van Radio Midland, maar ik heb altijd met zeer veel plezier radioverslag gedaan van de uit- en thuiswedstrijden van het eerste elftal van Valleivogels. Doe nu nog wel de voor- en nabeschouwingen met hoofdtrainer en spelers en schrijf de wedstrijdverslagen voor (voetbal)websites en
LetOp Scherpenzeel.

Opleiding”Chr. MAVO ‘De Proeftuin’ Scherpenzeel. Chr. MEAO ‘Valmonte’ te Veenendaal.

Huidige beroep: Commercieel medewerker + inkoop binnendienst.

Wat vind je leuk aan het werk dat je nu doet: De diversiteit aan werkzaamheden. Verkoop, inkoop, voorraadbeheer en erg leuke collega’s.

Wat is je favoriete manier om een vrije dag door te brengen: Heb niet echt een favoriete manier om een vrije dag door te brengen.

Waar kun je meer tijd voor nemen: Heel eerlijk………meer tijd voor God te nemen. Zoals iedereen het vaak zegt: ‘Wat gaat de tijd toch snel’. En dat klopt. De kostbare tijd wordt vaak gevuld met allerlei randzaken in het leven terwijl de hoofdzaak vaak vergeten wordt. Voor mij is God een hoofdzaak in mijn leven. 
Van welke sport word jij actief: Tafeltennis bij TVS te Scherpenzeel.

Wat is je favoriete vakantie: Een zomervakantie in het mooie Oostenrijk.

Welke bestemming staat op jouw reis-bucketlist en waarom: Het winterse landschap van Oostenrijk. Gewoon om alles wit van de sneeuw te zien.

Wat is je favoriete seizoen: Het (amateur)voetbalseizoen.

Van welke muziek word jij blij? Op dit moment luister ik vaak naar Matthijn Buwalda. Als christelijke zanger is hij bekend om zijn sterke teksten welke hij in zowel gevoelige als stevige melodieën weet neer te zetten. Zaterdag 24 juni 2023 komt hij optreden in de Grote Kerk te Scherpenzeel. Meer informatie: https://concertscherpenzeel.jimbosite.com

Wat is het laatste dat je hebt gelezen: Ben eerlijk gezegd niet zo’n lezer.

Als je de rest van je leven nog maar één gerecht zou mogen eten, welk gerecht zou dat dan zijn: Lijkt me goed om in deze situatie wat gezonds te kiezen, dus een gezonde pastasalade.

Koken, bestellen of uit eten: Een combinatie van deze drie lijkt me uitstekend.

Waarvoor kunnen ze je wakker maken: Zoals zovelen zeggen: liever niet wakker maken. Word ik toch wakker gemaakt…..dan maar voor een goede bak koffie.

Wat is jouw favoriete moment van de dag: Elke dag heeft zijn eigen favoriete momenten. Een favoriet moment is wel om als gezin samen te eten. Vragen hoe was je dag e.d.

Welke droom zou je graag uit zien komen: Dat iedereen elkaar liefheeft. Dat schijnt in deze wereld nog wel lastig te zijn.

Wat is het spannendste wat je ooit hebt gedaan of meegemaakt: Heel lang geleden tijdens het leiden van een zeilkamp voor tieners bijna omgeslagen met de zeilboot. Dat was wel een spannend moment. Blij dat er verder niets gebeurd is en alle tieners nog in de boot zaten.

Waarvan krijg jij een lach op jouw gezicht: Bij het zien van het enthousiasme van de kinderen tijdens het kinderbijbeluur en het voetbalplezier wat de kinderen uitstralen tijdens de Open Dag Valleivogels.

Waar kan jij je aan irriteren: De ontevredenheid van mensen. Vaak gaat het om kleine dingen die niet naar wens lopen, maar de irritatie kan bij mensen flink oplopen.

Welk verhaal vertellen je familie of vrienden altijd over jou: Dat zou je eigenlijk aan mijn familie en/of vrienden moeten vragen. Hoop dat sociaal en positiviteit woorden zijn die ze zullen gebruiken.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen: Persoonlijk: Jouw gedrag is de Bijbel voor een ander. En ik kan je aangeven dat dat soms best lastig is. Zakelijk: Goede raad is voorraad en de beste koop is verkoop.

Welke tip/levenswijsheid wil je doorgeven: Kijk met een positief oog naar je medemens. Kritiek is geen enkel probleem, maar dan wel opbouwende kritiek waar de mensen wat mee kunnen. Wees vriendelijk voor elkaar. De overheid gebruikte tijdens de coronacrisis een aantal slogans: ‘Wees een beetje lief voor elkaar’ en ‘Let een beetje op elkaar’ Begrijp nog steeds de woorden ‘een beetje’ niet. Dat hadden ze achterwege kunnen laten.

Wat is je meest kostbare bezit en waarom: Je kan het eigenlijk niet geen bezit noemen, maar van God gegeven: onze dochter Gerlise.

Waarom woon je op dit moment in Scherpenzeel: Scherpenzeel is de plaats waar ik altijd heb gewoond. Geen behoefte om uit dit dorp weg te gaan.

Wat spreekt je aan en is voor jou het mooiste plekje in Scherpenzeel: Er zijn veel mooie plekken in Scherpenzeel. In een bosrijke omgeving is het mooi wandelen en we hebben een prachtig park. Ook is de kerk middenin het dorp een aansprekende plek.

Als jij iets aan zou mogen pakken in Scherpenzeel, wat zou dat dan zijn: Meer starterswoningen.

Waar was je de afgelopen week het meest dankbaar voor: Afgelopen vrijdag samen met dochter en vriend ons 30-jarig huwelijk gevierd met een heerlijk diner bij De Kromme Hoek.

Estafettestokje gaat naar: 
Linda Davelaar.

Omdat: Een vrouw met een mooi geloof en zij heeft oog en oor voor iedereen.