Afbeelding

Toch degradatie voor Set Up dames

Algemeen

VOLLEYBAL Voor Set Up dames 1 was er tot zaterdag nog een redelijke kans om in de 3e divisie te blijven, maar door verlies van de twee PD wedstrijden in de Breehoek was degradatie naar de promotieklasse een feit. Spiker en SSS waren een maatje te groot.

Voor een volgepakte tribune streden drie teams om die ene plaats in de 3e divisie. Set Up uit de 3e divisie en Spiker en SSS 3 uit de promotieklasse. Set Up beet het spits af tegen Spiker. Met 25-11 en 25-20 was Spiker te sterk voor de brede selectie van Set Up. Daarna won SSS met 2-1 van Spiker en toen moest de laatste wedstrijd Set Up tegen SSS de beslissing brengen. SSS had nog een set nodig en die pakten de routiniers uit Barneveld meteen met 25-15. De beslissing was daarmee gevallen. Set Up kon in de tweede set nog wel goed meekomen en kwam een paar keer op voorsprong. Bij 24-24 was de setwinst onder handbereik. Helaas viel een twijfelachtige beslissing van de overig goede arbitrage naar de verkeerde kant en ging de set met 26-24 naar SSS.

Set Up speelde dit seizoen met een sterk verjongd team nadat vijf speelsters de selectie hadden verlaten. Hierdoor kon het divisieniveau lang niet altijd worden gehaald en belanden zij uiteindelijk op de 10e plaats.

Ook volgend seizoen vertrekken er een paar speelsters Biba Klarenbeek en Chananja Veenvliet en ook trainer Harry Kenter. Hij vertrekt na drie jaar als hoofdtrainer van Set Up. Na 50 jaar als actief volleyballer, trainer en coach zet hij een punt achter zijn volleyballoopbaan en wil zich gaan richten op andere activiteiten. Voor zijn inzet voor Set Up werd hij uitgebreid bedankt en in het zonnetje gezet door de vereniging en de speelsters.

Afbeelding