Afbeelding

Scherpenzeel op grandioze manier naar de finale

Algemeen

SCHERPENZEEL Het was een mooie zaterdagmiddag op sportpark Purmersteijn, waar om 17.00 uur de aftrap was van de halve finale tussen Purmersteijn en Scherpenzeel.

De wedstrijd was nog maar net aan de gang of het was Arwin v. Soest die in de 2e minuut de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Het was nog even aftasten wat de elftallen deden en zo was het Purmersteijn dat in de 13e minuut de 1-1 maakte met een mooi doelpunt.

De wedstrijd ging lekker tegen elkaar op, de achterhoede van Purmersteijn was niet het sterkste punt van de thuis ploeg waar de keeper heel onzeker was. In de 2e helft was Scherpenzeel de sterkste ploeg, in de 55e minuut was het Scherpenzeel dat een penalty verdiende maar de zwakke scheidsrechter (de slechtste van allemaal) gaf hem niet.

En dan in de 57e minuut door een schitterende aanval was het Eef van Riel die met een schitterend schot de 1-2 maakte. Olivier Pilon kreeg een mooie kans maar de bal ging voorlangs.

Dan komt er een dubbele wissel bij Scherpenzeel, Bjorn en Corne komen in het veld voor Guido en Soufiane. Purmersteijn, wat een beetje onder de druk uitkwam, drong wel wat aan maar verder als een kopbal op de lat kwamen ze niet. In de 69e minuut was het Mart Jansen die geblesseerd uitviel en Jur Rebergen (eigen jeugd) kwam binnen de lijnen.

Eef v. Riel maakte een overtreding en kreeg daarvoor geel, en een speler van Purmersteijn valt Eef aan en krijgt ook geel waar een rode kaart op zijn plaats zou zijn geweest. Met nog een kwartier te gaan was het Scherpenzeel dat goed op zijn hoede moest blijven. Stef v. Trommelen komt in het veld voor Mourad. Arwin v Soest maakt in de 89e minuut 1-3, en dan in de blessure tijd was het Jur Rebergen die goed doorging en de bal goed voorgaf en weer was het Arwin v. Soest die de 1-4 maakte.

En net als de scheidsrechter wil affluiten is het Scherpenzeel dat nog 1-5 maakt. En zo verslaat Scherpenzeel een 4e divisionist die ook op punt staat om te promoveren naar de 3e divisie. Zo gaat Scherpenzeel op grandioze wijze naar de FINALE toe die op Hemelvaartsdag wordt gespeeld. Het is nog niet bekend waar. Bedankt allemaal dat jullie er waren.

De volgende wedstrijd is 13 mei op sportpark De Bree Oost en begint om 14.30 uur. Bij winst is Scherpenzeel ook kampioen.