Afbeelding
Te Kunst en Te Keur

Expositie 17 (mei/juni 23)

Algemeen

SCHERPENZEEL Galerie Te Kunst en Te Keur uit Scherpenzeel heeft ook voor de maanden mei en juni weer 8 getalenteerde kunstenaars weten te vinden. Zoals altijd is er een gevarieerde mix van diverse disciplines. Voor elk wat wils.

Ook als je niets wilt kopen kun je gewoon binnenlopen om de kunstwerken te bekijken. Dat verplicht tot niets. De galerie aan de Dorpsstraat 220 is geopend elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 13-17 uur.

Albert- Jan Cool uit Leiderdorp

Na een zesendertigjarig dienstverband als illustrator en productvormgever werkt hij sinds 2008 geheel als zelfstandig beeldend kunstenaar. Naast het vaste werk illustreerde hij op freelance basis voor uitgeverijen en reclame bureaus.. Hij heeft diverse instructieboeken over de aquareltechniek geschreven en geïllustreerd.

Liesbet Optendrees uit Enter

Ze maakt complexe abstracte schilderijen. Ze zijn krachtig, niet fragiel, doordrongen van zichtbare elementen die wij in ons dagelijks leven in zo vanzelfsprekende kleurstellingen tegen komen: aarde, zand, vuur, gelaagdheid, structuur.

Stephan de Jong uit Friesland

Kunst schrijft hij met een niet al te grote ‘k’. Het is voor hem vooral spelen met ruimte, kleur en gevoel. Begonnen als autodidact. Van 2004-2007 volgde hij de Upgrade-opleiding aan de ArtEZ kunstacademie in Arnhem. Hij exposeert nu met houten objecten.

Hannie Diender uit Kampen

Van uit haar enorme creativiteit vervaardigt zij beelden. Elk beeld heeft een kleurrijke, speelse en humoristische uitstraling waarin communicatie en emotie nadrukkelijk tot uiting komen. Ieder beeld is uniek en heeft een eigen karakter.

Ingrid Brunsting uit Hantum Friesland

In haar dierenbeelden probeert ze het karakter te vangen, Daartoe observeert ze de dieren intensief. Voor zover het bij een beeld past gebruikt ze verweerd/verroest ijzer om een ontwerp nog meer uitstraling te geven.

Karlijn Kooijmans uit Lith

Ze volgde een ambachtelijke opleiding in Arnhem om de kneepjes van het tassen maken te leren. Hier bleek al gauw haar ruimtelijk inzicht, haar bijzondere gevoel voor kleur en haar oog voor detail. Haar tassen zijn de combinatie van stoer en classy, sprankelende details en onverwoestbare kwaliteit.

Annie Mol uit Lelystad

Ontwerpt en maakt prachtige en bijzondere sieraden voor pols, hals, oor and more in diverse stijlen. Annie Mol van Ansi-sieraden is altijd op zoek naar topkwaliteit edelstenen, zoetwaterparels, edelmetalen en leer. Onderdelen van 14 of 24 karaat geel en rose goud of sterling zilver voldoen bij Ansi-sieraden altijd aan de kwaliteitsnorm.

Connie van Winssen uit Scherpenzeel

Ze schildert al meer dan 45 jaar. Kenmerkend voor al haar werk, ongeacht de onderwerpen, zijn het grote contrast, de heldere kleuren en de zwarte contouren. Deze periode zijn haar stadsgezichten te zien, waarvan ze onlangs nog 2 nieuwe werken heeft gemaakt.

Afbeelding