Kransen worden gelegd.
Kransen worden gelegd.

Veel belangstellenden dodenherdenking

Algemeen

SCHERPENZEEL De dodenherdenking in Scherpenzeel heeft dit jaar veel belangstellenden getrokken. Bij het Huis in de Wei kwamen de deelnemers samen om de doden te herdenken, kransen te leggen en naar muziek te luisteren. Ook werd er twee minuten stilte gehouden, nadat The Last Post geblazen was. 

Er waren veteranen aanwezig. Ook veel ouderen, die de oorlog en de strijd hebben meegemaakt, wilden deze waardige bijeenkomst bijwonen. Maar ook bijvoorbeeld de leden van de scouting waren aanwezig om hun respect voor de gevallenen te tonen.

Voor burgemeester Marieke Teunissen was het de eerste keer dat zij in haar ambt de dodenherdenking bezocht. Zij hield een toespraak en ging met oudere inwoners op de foto.  

In de gemeenteraad had het lot uitgewezen dat burgemeester Marieke Teunissen samen met Niels Goes, gemeenteraadslid voor het CDA, een krans bij het monument zou leggen. Niels Goes toonde zich vereerd met deze eervolle taak. Ook anderen legden kransen om de gevallenen te herdenken. 

Oud Scherpenzeel besteedt altijd veel aandacht aan de oorlogsjaren in het dorp. Er is dan ook veel gebeurd en veel geleden. Er wonen nog ouderen in Scherpenzeel, die zich die dagen levendig kunnen herinneren en voor wie het verleden nog een dagelijkse realiteit is. 

Voor hen, maar ook voor de jongeren is het goed de herinnering aan het verleden levend te houden.

Burgemeester Marieke Teunissen bij de dodenherdenking.
Muziek bij Het Huis in de Wei.
Veel kransen om de gedachtenis levend te houden.
Veel belangstelling voor de dodenherdenking.
Eerbied voor de gevallenen.
Toespraak over de oorlog.
Concert op 4 mei.
Grote drukte bij de herdenking.