Activiteiten Jeugd en Gezin

17 mei – Ouder en Kind Kaffee. Voor ouders en jonge kinderen. Met een bezoek van de tandartsassistentes. Tijd: 9:30-11:30 uur. Vrije inloop Locatie: Kinderhoek in de bibliotheek in De Breehoek. 
18 mei - Inloopspreekuur – voor al je vragen over opvoeden en opgroeien. Tijd: 13:30-15:00 uur. Vrije inloop. Locatie: Gezondheidscentrum Het Foort, Vijverlaan 4.  


Leer meer bij de Energiecaravan

SCHERPENZEEL De Energiecaravan van het Energieloket staat de komende tijd weer in Scherpenzeel. Energiecoach Teun van Roekel bemant de caravan.

Inwoners van Scherpenzeel kunnen bij hem gratis informatie krijgen over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op duurzaamheid. Energie besparen, isoleren, afkoppelen van regenwater, duurzame subsidies, plaatsen van zonnepanelen. Teun geeft brede informatie vanuit gemeente Scherpenzeel. De Energiecaravan is op deze data in Scherpenzeel:
Woensdag 10 mei tijdens de markt op de parkeerplaats bij De Breehoek
Woensdag 31 mei tijdens de Feestmarkt in het centrum.

Jaarrekening

SCHERPENZEEL De Regio De Vallei heeft haar jaarrekening gepresenteerd. De gerealiseerde baten op het programma zijn € 125.747. De gerealiseerde lasten op dit programma zijn € 53.955. Het resultaat voor bestemming is € 71.792 positief. Het geld gaat naar de reserve.

Regio De Vallei is een samenwerkingsverband tussen Barneveld Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen.  

De Regio had met verwerkingsbedrijf Twence afspraken gemaakt over duurzaamheid. Die werden niet behaald. Dat leidde tot een positief resultaat. 'Waar in de begroting een uitname uit de Algemene Reserve was voorzien, wordt nu het resultaat toegevoegd aan de reserve. Het resultaat is een direct gevolg van het bedrag dat de regio eind 2022 heeft ontvangen van Twence in het kader van het niet behalen van de afgesproken duurzaamheidsprestaties,' staat in een memo van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. 

Op 7 december 2011 heeft het algemeen bestuur van Regio De Vallei besloten om naast Regio Foodvalley alleen voor de afvaltaken en een aantal nog kortlopende projecten Regio De Vallei in de lucht te houden. Over het laatste nog lopende kortlopende project is in maart 2016 eindverantwoording afgelegd. De Gemeenschappelijke Regeling Regio De Vallei heeft dus beperkte
functionaliteit en bezittingen.

In 2019 heeft de regio haar belang in de afvalverbrandingsinstallatie ARN verkocht.