Afbeelding

Linda Davelaar – van Dijk

Algemeen

Leeftijd: 40

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Sebastiaan Davelaar en 2 kinderen Anna (11) en Hugo (9)

Hobby’s: een heleboel: schaatsen, zeilen, wandelen, alles wat met sport en outdoor te maken heeft doe ik zo af en toe. Hier les in geven vind ik ook leuk. 

Gymfit lesgeven, en zo nu en dan probeer ik creatief te zijn met naald en draad. 

Ik ben betrokken bij ARISE een Christelijke vrouwenbewegingVerder ben ik betrokken bij de Thuisfrontcommissie van een gemeentelid, daar verzorg ik de gebedsbrieven en zoals nu komende zaterdag 13 mei de MISSIONRUN Scherpenzeel. Verder vind ik het leuk om me in te zetten voor EHBO op de goed georganiseerde feestjes van de Oranje Vereniging en de OndernemersVereniging. 

En natuurlijk de sportactiviteiten van mijn kinderen bezoeken. 

Opleiding: HAVO, CIOS, CALO psychomotorische therapie en docentenopleiding 2e graads Omgangskunde.

Huidige beroep: Psychomotorisch therapeut bij een GGZ instelling en opleider en assessor bij de KNSB. 

Wat vind je leuk aan het werk dat je nu doet: Toch wel het verhaal achter de mens zien en horen. Dat je tijdelijk met mensen mee mag lopen in deze fase van hun leven. Mensen handvatten geven om grip op het leven te krijgen daar waar ze vast gelopen zijn. 

Wat is je favoriete manier om een vrije dag door te brengen: Het liefst ben ik dan aan het zeilen. 

Waar kun je meer tijd voor nemen: geen idee, ik heb mijn tijd aardig verdeeld, maar als ik te veel ballen in de lucht heb, wordt het tijd om er juist weer een uit de lucht te halen. Tijd voor het gezin is het belangrijkst.

Van welke sport word jij actief: Schaatsen en dan wel langebaan schaatsen. Dat heb ik heel lang gedaan en pak ik nu weer op. 

Wat is je favoriete vakantie: Inzell, Zuid-Duitsland. Daar gaan we graag naar toe om te wandelen, mountainbiken en schaatsen natuurlijk. Zomers staan we op een camping met onze tent. 

Welke bestemming staat op jouw reis-bucketlist en waarom: De transsiberië - express. Een treinreis van Moscow naar Vladivostok om daarna door te reizen naar Cananda en daar mijn geëmigreerde familie op te zoeken van de Ter Maten kant uit Woudenberg. Lijkt me geweldig, ik kan enorm genieten van alles wat de schepping te bieden heeft. 

Wat is je favoriete seizoen en waarom: Ik denk toch wel de zomer. Heerlijk vakantie gevoel, genieten van de mooie natuur en een terrasje pakken, beetje mensen kijken!

Van welke muziek word jij blij: Ik kan enorm genieten van jamsessies in de jazz en gospel muziek. Goed in elkaar zittende muziek vind ik boeiend. Sinds de laatste jaren luister ik ook opwekkingsmuziek en ben ik fan van Kari Jobe, Martin Smith en Christine D’Clario. 

Wat is het laatste dat je hebt gelezen: Jezus leven volgen in het ritme van de rabbi. Van Henk Stoorvogel.

Als je de rest van je leven nog maar één gerecht zou mogen eten, welk gerecht zou dat dan zijn: Net als Martin dan maar iets gezonds! Een lekkere salade met dan wel pinda-kip uit de slowcooker. 

Koken, bestellen of uit eten: uit eten! 

Waarvoor kunnen ze je wakker maken: een dropping in een bos of zo waar ik gebracht word met een helicopter. 

Wat is jou favoriete moment van de dag: naar bed gaan, lekker mijn bed in. 

Welke droom zou je graag uit zien komen: Dat ik een groot zeiljacht heb waar gewone en mensen die wat meer aandacht nodig hebben mee kunnen varen. Ik zoek nog sponsors!

Wat is het spannendste wat je ooit hebt gedaan of meegemaakt: Ik heb best veel spannende dingen meegemaakt, zeker ook vanuit het zeilen en de sport en outdoor context, maar het meest spannend vond ik toch wel een jaar of 8 geleden aan mijn familie en aan vrienden vertellen dat ik tot geloof ben gekomen omdat ik totaal niet Christelijk ben opgevoed. 

Waarvan krijg jij een lach op jouw gezicht: tevreden mensen en met name mijn kinderen.

Waar kan jij je aan irriteren: hondenpoep op de stoep in Scherpenzeel, gelukkig heb ik geen kinderwagen meer nodig, maar heel irritant om na bezoek aan dorp of markt met een stokje de poep van de wielen te moeten peuteren.

Welk verhaal vertellen je familie of vrienden altijd over jou: Ik weet dat sommige zich wel eens irriteren aan het feit dat ik van alles wel een beetje weet, dat kan nog wel eens betweterig overkomen, dat zit er niet achter. Verder denk ik dat er niet echt een terugkerend verhaal over mij te vertellen valt hier in Scherpenzeel. 

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen: Kalmte kan je redden!

Welke tip/levenswijsheid wil je doorgeven: Je leven hier is korter dan je soms denkt, dat mocht ik afgelopen jaar ontdekken toen mijn moeder overleed. Mijn vader en ik hebben toen iedereen tijdens de afscheidsdienst opgeroepen om met je naasten te praten. Samen echt te hebben over wat er gezegd moet worden. Open en eerlijk kunnen zijn en elkaar vergeven als dat nodig blijkt. Spreek de dingen uit waar je moeite mee hebt en los het op. Gooi niet weg wat stuk is, maar probeer het eerst te repareren. 

Wat is je meest kostbare bezit en waarom: ik ben niet gehecht aan materiaal, maar eigen huis is goud waard. 

Waarom woon je op dit moment in Scherpenzeel: Mijn man is een Scherpenzeler en die verhuizen niet. 

Wat spreekt je aan en is voor jou het mooiste plekje in Scherpenzeel: Ik woon hier sinds 2007 en ik wil hier niet meer weg. De omgeving, dorp en mensen zijn fantastisch. Mooiste plekje is toch wel de uitkijkpunten van de nieuwstraat over het vallei kanaal en de weilanden van boerderij de Pol met op de achtergrond de Grebbelinie. 

Als jij iets aan zou mogen pakken in Scherpenzeel, wat zou dat dan zijn: Ik maak denk ik nu geen vrienden met hondenbezitters, maar echt…

Waar was je de afgelopen week het meest dankbaar voor: de vakantie met mijn vader en mijn kinderen op de camping in Beerze. 

Estafettestokje gaat naar: Jeroen Valkenburg

Omdat: Jeroen de eerste was die in mij opkwam, een goede vent met een vlotte babbel en een klein hartje van goud.