Afbeelding

Meer op de fiets

Algemeen

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel moet eigenlijk zorgen voor een veilige en comfortabele fietsverbinding van de oostkant naar de westkant van het dorp. 

Dat was één van de denkrichtingen over de leefbaarheid en verkeersveiligheid tijdens de informatieavond over dit onderwerp.

Verkeerskundige Jos Hengeveld had de fietspaden en fietsstroken in het dorp in kaart gebracht. Op zijn kaart ontbraken de fietsstroken op de Industrielaan. ‘Want die voldoen niet. Als ik ze meegenomen had, zou dat een verkeerd beeld geven,’ legde hij uit. 

In zijn visie moest de gemeente inzetten op veelvuldig fietsgebruik binnen het dorp. ‘Want alles is heel goed fietsbaar,’ aldus de verkeerskundige.

Met de bouw van de nieuwbouwwijk De Nieuwe Koepel wordt het belangrijk hoe het verkeer zich van de oostkant naar de westkant en omgekeerd door het dorp beweegt. ‘Om dat te stimuleren moet er een goede fietsroute van oost naar west komen,’ raadde Hengeveld aan.

Hij vond het ook belangrijk dat de kruispunten op de Dorpsstraat aangepakt werden en gelijk werden ingericht. ‘Nu zien ze er allemaal anders uit en is het onduidelijk wie er voorrang heeft. Dat maakt het verkeer voor fietsers niet veiliger.’