Afbeelding
foto's: Martin Veenendaal

Valleivogels pakt periodetitel na ruime zege op Delta Sports ‘95

Algemeen

VOETBAL Remco van de Fliert was aan de kant van Valleivogels de gevierde man. Met maar liefst vier doelpunten hielp hij zijn ploeg aan de derde periodetitel in de tweede klasse C.

Het begon wat stroef, maar de na de openingstreffer van Roy Kelder waren de gasten bij de les en liepen binnen mum van tijd door doelpunten van Freek van Wijk, Jordy Liefting, Rik Vermeij en Remco van de Fliert naar een 1-4 ruststand.

Na de theepauze zorgde aanvoerder Van de Fliert met een loepzuivere hattrick voor de 1-7. In het laatste kwartier wist Delta Sports ’95 de stand terug te brengen naar 3-7.

Terug in de tijd kijkend komt de datum 20 februari 2016 weer naar boven. Toen wist Stefan van den Brink met een kopbal in de 93e minuut de periodetitel veilig te stellen.

Nu zeven jaar later kon er in Houten weer een prijs gepakt worden. Oefenmeester Rob van den Broek kon vanwege een schorsing geen beroep doen op Erik en Alex van Eem. Ook Corwin Broekhuizen was vanwege vakantie niet aanwezig. Remco van de Fliert, Nick Heikamp en Jesper Schipper namen hun plaatsen in.

De rood-witte wilden in de wedstrijd direct toeslaan, maar kregen het niet voor elkaar om in het eerste kwartier een kans te creëren. Na 17 minuten keken ze zelfs tegen een achterstand aan. Nawid Hashemi mocht de cornerbal nemen die bij de tweede paal terecht kwam.

De volledig vrijstaande Roy Kelder kopte de bal tegen de touwen: 1-0. De wekker was afgegaan en nu ging het ineens wel lopen bij de Scherpenzelers. Nadat Jorino Kleijn zijn schot in de 19e minuut nog gepakt zag worden door Danillo Renardus, werd vier minuten later wel de gelijkmaker gemaakt. Jordy Liefting gaf de bal voor waarna Freek van Wijk tussen een aantal spelers de bal tussen de twee palen wist te krijgen: 1-1.

Dat was direct het signaal om door te drukken. Een minuut later ontving Jordy Liefting de bal van Remco van de Fliert. In eerste instantie vond hij het net niet, maar de tweede poging was wel raak: 1-2. Na een korte drinkpauze was het direct weer raak voor Valleivogels. Wederom kwam de voorzet van Liefting en spits Rik Vermeij zorgde voor de dubbele marge: 1-3.

De formatie van hoofdtrainer Kevin Ligtermoet liet zich nog twee keer zien voor het doel van Joshua van den Berkt. Rob van Eem moest de kopbal van Roy Kelder van de lijn halen en Joey van der Horst zag zijn kopbal voorlangs het doel gaan. In de blessuretijd gooide aanvoerder Van de Fliert de wedstrijd eigenlijk al in het slot. Na goed doorjagen van Liefting kon Van de Fliert de bal veroveren. Met een simpele voetbeweging omspeelde hij de doelman en maakte zijn eerste treffer: 1-4.

Direct na de pauze tilde Remco van de Fliert binnen vijf minuten de stand naar 1-7. Eerste stelde Jordy Liefting de aanvoerder in staat om te scoren. Daarna gaf Patrick van de Berkt de bal voor en Rik Vermeij was niet zelfzuchtig en kopte de bal op Van de Fliert. Bij de laatste goal had Van de Fliert zelf een goede actie in huis: 1-7.

In de 56e minuut voerde Rob van den Broek maar liefst vijf wissels door. Freek van Wijk, Jorino Kleijn, Nick Heikamp, Patrick van de Berkt en Remco van de Fliert werden vervangen door Rik Huijser, Stefan van den Brink, Frank Belt, Joost van den Berg en Bob van Ruitenbeek.

Valleivogels vond het wel welletjes zo en liet Delta Sports ’95 nog twee keer scoren. Een zwabberschot in de 63e van Christian van Trigt zorgde voor de 2-7 en in de 85e minuut zorgde José Ignacio Valencia Rodriguez voor de eindstand: 3-7. Invaller Rik Huijser kreeg in de laatste minuut nog een mogelijkheid, maar zag zijn schot gepareerd worden door Danillo Renardus.

Door zeven overwinningen op rij wist Valleivogels de felbegeerde periodetitel, die recht geeft op de promotie/degradatie wedstrijden, in de wacht te slepen. Zaterdag 20 mei 2023 komt de kampioen van de tweede klasse C, Woudenberg, op bezoek bij Valleivogels.