Afbeelding
Foto: Wilbert Gotink

MissionRun 2023 wandel- en hardloopspektakel

Algemeen

SCHERPENZEEL Zaterdag 13 mei 2023 werd het bos bij Oud Willaer voor de tweede MissionRun getransformeerd in een prachtig wandel- en hardloop parcours. Met een mooi deelnemersveld, vrijwilligers en sponsors werd de actie voor het project ‘Oog voor jou’ een groot succes!

Al in januari werd de eerste aankondiging gedaan van de te houden MissionRun. Dit evenement staat in het teken van het project ‘Oog voor jou’ voor Daniëlle en Victor Mkhweru. Zij zijn door de Hervormde Gemeente Scherpenzeel en de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) uitgezonden naar Zuid-Afrika.

Al vroeg in de ochtend verscheen de organisatie bij Boerderij Oud Willaer om de laatste dingen klaar te zetten voor een fantastische ochtend. De week voorafgaand aan dit evenement was de organisatie, de thuisfrontcommissie van Daniëlle en Victor, druk in de weer om het parcours vanwege de vele regenval begaanbaar te maken. Iets voor 07.30 uur verschenen de eerste wandelaars aan de start. Tessa en Puck vinden wandelingen helemaal geweldig en hebben al menig klompenpad in Nederland belopen. “Via de krant zagen we deze wandeling en het leek ons erg leuk om hier eens aan deel te nemen. En dat dit ook nog voor een goed doel is, dat is helemaal super”, aldus Tessa.

Nadat de wandelaars van de 5, 10 en 20 kilometer gestart waren, konden om 09.30 uur de hardlopers van de 5 km starten. Met een mooie groep werd er al snel de vaart in gezet om misschien wel een persoonlijk record te verbreken op de 5 km. Het parcour bleek soms, gezien de modderplaatsen in het bos, best wel lastig. Maar de lopers genoten van het mooie bos en onder prachtige weersomstandigheden liepen ze richting de finish.

Onder dezelfde omstandigheden startten om 09.45 uur ook de hardlopers van de 10 km. Ook hier werd er snel de vaart in gezet om uiteindelijk de finish te halen. “Voor mezelf heb ik het iets zwaarder gemaakt en heb de eerste vijf kilometer met een gewichtsvest gelopen”, aldus Maarten Visser. Het was een goede training op de Strong Viking Run.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde MissionRun. Linda is duidelijk in haar woorden: leuk, fantastisch, bijzonder mooi weer en een gevarieerd deelnemersveld. Bijzonder om zoveel plezier op de gezichten van iedereen te zien.

De opbrengst van deze actie is volledig bestemd voor het genoemde project en dit leverde tot nu een bedrag van € 2700,00 op. Bijzonder dank gaat uit naar de wandelaars, hardlopers, vrijwilligers, sponsors, hoofdsponsor Vlastuin Auto, de vrijwillige brandweer en de EHBO! Zonder hen is het onmogelijk om zo’n activiteit te organiseren. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding