Afbeelding

Rotary Youth Exchange; a lifetime in a year!

Algemeen

SCHERPENZEEL Ook deze zomer vliegen er 9000 jongeren van over de hele wereld naar de ervaring van hun leven. Ze gaan voor een jaar naar een high school in het buitenland en verblijven bij 3 of 4 verschillende gastgezinnen.

Ben jij tussen 15 en 18,5 jaar oud, sociaal, flexibel en avontuurlijk ingesteld, dan is het misschien ook wel iets voor jou. Zie jij jezelf al nieuwe vrienden maken in Finland, sporten in de Verenigde Staten, in uniform naar school in Argentiniƫ of deel uitmaken van een grote familie in Indonesiƫ? Je kunt meedoen! Dit wordt georganiseerd door de Rotary, maar deelname is niet gebonden aan het Rotary clublidmaatschap. Er is wel een selectieprocedure en het is een uitwisseling, dus er komt ook iemand uit het buitenland voor een paar maanden in het gezin van herkomst. Kijk op https://www.rotary.nl/yep voor meer informatie en heb je interesse, mail dan naar Erna van Dijk: rcsw1570@gmail.com


Leer meer bij de Energiecaravan

SCHERPENZEEL De Energiecaravan van het Energieloket staat woensdag 31 mei op de Feestmarkt in het centrum. Energiecoach Teun van Roekel bemant de caravan. Inwoners van Scherpenzeel kunnen bij hem gratis informatie krijgen over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op duurzaamheid. Energie besparen, isoleren, afkoppelen van regenwater, duurzame subsidies, plaatsen van zonnepanelen. Teun geeft brede informatie vanuit gemeente Scherpenzeel.