Bereikbaarheid centrum

SCHERPENZEEL De winkels in het centrum van Scherpenzeel moeten goed bereikbaar blijven. Ook moeten er voldoende parkeerplekken zijn. Het liefst komt er nog een aantal bij. Dat stelde Henk Brons, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Scherpenzeel, tijdens de informatieavond over leefbaarheid en verkeersveiligheid.

De gemeente wil voor de zomer een rapport over dit onderwerp publiceren. Verkeerskundige Jos Hengeveld presenteerde alvast over denkrichtingen tijdens de informatieavond. Hij benadrukte dat dit nog geen concrete plannen waren. Een van mogelijkheden was instellen van éénrichtingsverkeer in bepaalde delen van het centrum. Dat zou fietsers meer ruimte en veiligheid bieden.  

GemeenteBelangen Scherpenzeel maakt zich dikwijls zorgen over de bereikbaarheid van de winkels en zou graag extra parkeerruimte in het centrum gerealiseerd zien. Hengeveld wilde vooral inzetten op meer fietsgebruik door de inwoners, dus kon hij de opmerkingen niet direct plaatsen. Hij vertelde dat in zijn denkrichtingen geen sprake was van extra parkeerplaatsen. 

Brons vond dat er te weinig plekken in het dorp waren. 'Een aantal is onbruikbaar, omdat je daar niet kunt parkeren,' aldus Brons. 'We moeten de bereikbaarheid van de winkels in de gaten houden. Dat is goed voor de winkeliers en Scherpenzelers,' vond hij.

Brons vroeg of het mogelijk was rond de nieuwe Jumbo éénrichtingsverkeer in te stellen. Hengeveld meende dat dit kon door auto's aan de ene kant de parkeerplaats op te laten rijden en aan de andere kant eraf.